Lifehack

Trükkök és ötletek gyűjteménye

5 tesztelt módszer izzadás ellen

Annak ellenére, hogy számtalan eszköz áll rendelkezésünkre az izzadás és a testszag leküzdésére, néha - fizikai aktivitás, stressz vagy hő hatására - mégis meg kell küzdenünk a hónunk alatt lévő nedves foltokkal, és az általuk kibocsátott szagokkal.

 

Mi mutatunk pár “life hack-et”, amivel megszabadulhat ezektől a kellemetlen szagoktól. Bónuszként megtudhatja, hogyan mentheti meg kedvenc ruháit a hónalj sárga foltjaitól.

Hidrogén-peroxid

 

A hidrogén-peroxid küzd a baktériumok ellen és segít megelőzni a kellemetlen szagokat a nap folyamán. Adjon hozzá 1 teáskanál hidrogén-peroxidot egy csésze vízhez, majd ezt a keveréket egy mosogatórongy segítségével vigye fel a bőrére.

kepernyofoto_2021-04-17_13_31_43.png


Tölgy kéreg

 

A tölgy kéreg hatékony gyógymód a túlzott izzadás ellen. Fürödhet benne a következő hozzávalók használatával:

  • 10 -15 leveskanál tölgyfa kéreg
  • 6 csésze víz

Adja hozzá a kérget 10 órán át a vízhez, forralja 2-3 percig, és szűrje le. 

kepernyofoto_2021-04-17_13_32_10.png


Kálium-timsó

 

A kristálydezodor a hagyományos izzadásgátlók természetes analógja. Kálium-alumíniumból áll, amely antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A kristály használatához meg kell nedvesíteni vízzel, és meg kell dörzsölni a hónalját. Nem tömíti el a pórusokat, és több hónapig tart.

kepernyofoto_2021-04-17_13_32_45.png

Alumínium-vegyületek

 

Ha az izzadás túl bőséges, keressen izzadásgátlót alumínium vegyületekkel. Jelentősen csökkentik az izzadást. És bár sokan azt vallják, hogy más mellékhatásokat is kiválthatnak, azonban a kutatások nem bizonyították ezt!



Lézer

 

Ha egyetlen izzadásgátló sem segít, akkor az orvosával kell megtalálnia ennek okát. Ha diagnózisa hiperhidrózis, a verejtékmirigyek lézerrel kezelhetők, mivel ez csökkenti azok funkcionalitását.

kepernyofoto_2021-04-17_13_33_19.png

Az erős izzadás a súlyos stressz tünete is lehet. Ha azt veszi észre, hogy a szokásosnál jobban izzad, forduljon orvoshoz.



A bejegyzés trackback címe:

https://life-hack.blog.hu/api/trackback/id/tr1716504110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása